Κυριακή 24 Ιουλίου 2011

Την μνήμη του Απολογητού Αθηναγόρα εόρτασε σήμερα η Μητρόπολις Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως με Θεία Λειτουργία στον Καθεδρικό Ναό Ευαγγελιστρίας Ιλίου και εν ταυτώ τίμησε και τον εορτάζοντα Ποιμενάρχη της Μητροπολίτη κ. Αθηναγόρα.

Ο λαός της Εκκλησιαστικής επαρχίας με επικεφαλής τους Δημάρχους των, αλλά και ο κλήρος της Μητροπόλεως προσήλθαν να προσευχηθούν για τον Ποιμενάρχη τους και να λάβουν την ευχή του.
Ιεράρχες της Ελλαδικής Εκκλησίας μεταξύ των οποίων ο Περιστερίου Χρυσόστομος, ο Καισαριανής Δανιήλ, ο Μεσσηνίας Χρυσόστομος, ο Κηφισίας Κύριλλος, ο Κορωνίας Παντελεήμων και άλλοι, αλλά και από άλλες ομόδοξες Εκκλησίες όπως ο Καρθαγένης Αλέξιος, ο Χαρτούμ Εμμανουήλ, ο Ηλιουπόλεως Θεόδωρος, προσήλθαν και ευχήθηκαν στον εορτάζοντα.
Ο Μητροπολίτης Αθηναγόρας σε μια κίνηση ιδιαιτέρας αξίας, μετά το μεσημέρι μετέβη στα Άνω Λιόσια και συνέφαγε με τα παιδιά του εκεί Κέντρου Παροχής Υπηρεσιών σε Άτομα με Αναπηρία. 

Η ιστορία του κέντρου αυτού ξεκινά το 1978 με το  Σύλλογο Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες "Το Εργαστήρι".  Είναι Ν.Π.Ι.Δ. μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, αναγνωρισμένος ως "ειδικός φιλανθρωπικός" σύμφωνα με το νόμο 1111/72. Διοικείται από εννεαμελές Διοικητικό Συμβούλιο που αποτελείται αποκλειστικά από γονείς νοητικά υστερούντων ατόμων.
Το "Εργαστήρι", ως Κέντρο Παροχής Υπηρεσιών σε Άτομα με Αναπηρία, δημιουργήθηκε από το Σύλλογο, το 1984, με στόχο την παροχή ποικίλων υπηρεσιών σε άτομα με ελαφρά και μέση νοητική υστέρηση. Στη διάρκεια όλων αυτών των ετών ακολούθησε μια σταθερά ανοδική πορεία και από ένα μικρό Κέντρο 25 ατόμων, μετεξελίχθηκε στο σημερινό "Εργαστήρι", δυναμικότητας 100 ατόμων. Σήμερα το "Εργαστήρι" στεγάζεται στις ιδιόκτητες κτιριακές του εγκαταστάσεις, που λειτουργούν στα Άνω Λιόσια.
Το Κέντρο δέχεται νέες και νέους, άνω των 18 ετών, στους οποίους παρέχεται ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών με σκοπό την επαγγελματική και κοινωνική ένταξή τους στην ελεύθερη αγορά και την επαγγελματική απασχόληση των μη ενταξίμων ατόμων, στα πλαίσια των μονάδων προστατευμένης εργασίας εντός του Κέντρου.
ΝΕΕΣ ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ
Επίτευγμα των τελευταίων χρόνων για το φορέα μας είναι η απόκτηση ιδιόκτητης στέγης στα Άνω Λιόσια, ολικού εμβαδού άνω των 2.500 τ.μ. Το κτιριακό αυτό συγκρότημα, που κατασκευάστηκε με την σημαντική δωρεά του Ιδρύματος "Λίλιαν Βουδούρη" και την απεριόριστη οικονομική, αλλά και ηθική στήριξη του Δήμου των Άνω Λιοσίων, είναι πανθομολογούμενα ένα εξαιρετικά λειτουργικό και αισθητικά άψογο κτίριο για τις ανάγκες εκατό (100) ατόμων με νοητική υστέρηση. Από το 2003 η επωνυμία του Κέντρου τροποποιήθηκε ως "Εργαστήρι - Λίλιαν Βουδούρη". Σύλλογος Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες
Για περισσότερα μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα http://www.ergastiri.org/
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου