Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

Σύναξη για τις αιρέσεις στην Μητρόπολη Ιλίου

      Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου Ιερατική Σύναξη στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Καματερού, που διοργάνωσε το Γραφείο επί των Αιρέσεων της Μητροπόλεως Ιλίου.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. κ. Αθηναγόρας στην προσφώνησή του αναφέρθηκε στην απειλή των αιρέσεων όχι μόνο για την Εκκλησία, αλλά και για τη σύγχρονη κοινωνία και επεσήμανε την βαρύτητα που πρέπει να έχει για το ποιμαντικό έργο στις κατά τόπους ενορίες η αντιμετώπιση των αιρέσεων.
Εν συνεχεία έγινε λόγος από τους υπευθύνους του Γραφείου για την αναγκαιότητα συντονισμού στην αντιμετώπιση των αιρέσεων και για την υποστήριξη που θα παρέχεται από την Μητρόπολη προς την κατεύθυνση αυτή.
Τον λόγο έλαβε στη συνέχεια ο γραμματέας της Συνοδικής Επιτροπής για θέματα Αιρέσεων και Παραθρησκείας και δρ. Θεολογίας, Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος κ. Κυριακός Τσουρός, με θέμα: «Γενική επισκόπηση σύγχρονων Αιρέσεων». Ο ομιλητής αναφέρθηκε διεξοδικά στις κυριότερες Αιρέσεις της εποχής και τις μεθόδους που ακολουθούν. Επεσήμανε την προβληματική που κυριαρχεί στο χώρο αυτό και τους λόγους που ωθούν τους ανθρώπους στις Αιρέσεις.
Η Σύναξη ολοκληρώθηκε με γόνιμη συζήτηση και εκφράστηκε η επιθυμία αλλά και η δέσμευση να υπάρξει συνέχεια.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου