Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΟΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΙΛΙΟΥ ΑΧΑΡΝΩΝ ΚΑΙ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΕΩΣ κ.κ. ΑΘΗΝΑΓΟΡΑ ΣΤΟ << ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ >> ΟΠΟΥ ΦΙΛΟΞΕΝΕΙ ΠΑΙΔΙΑ ΑΜΕΑ

Ο Σύλλογος Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες "Το Εργαστήρι" ιδρύθηκε το 1978 και είναι Ν.Π.Ι.Δ. μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, αναγνωρισμένος ως "ειδικός φιλανθρωπικός" σύμφωνα με το νόμο 1111/72. Διοικείται από εννεαμελές Διοικητικό Συμβούλιο που αποτελείται αποκλειστικά από γονείς νοητικά υστερούντων ατόμων.
Επίτευγμα των τελευταίων χρόνων για το φορέα μας είναι η απόκτηση ιδιόκτητης στέγης στα Άνω Λιόσια, ολικού εμβαδού άνω των 2.500 τ.μ. Το κτιριακό αυτό συγκρότημα, που κατασκευάστηκε με την σημαντική δωρεά του Ιδρύματος "Λίλιαν Βουδούρη" και την απεριόριστη οικονομική, αλλά και ηθική στήριξη του Δήμου των Άνω Λιοσίων, είναι πανθομολογούμενα ένα εξαιρετικά λειτουργικό και αισθητικά άψογο κτίριο για τις ανάγκες εκατό (100) ατόμων με νοητική υστέρηση. Από το 2003 η επωνυμία του Κέντρου τροποποιήθηκε ως "Εργαστήρι - Λίλιαν Βουδούρη".
Το "Εργαστήρι" συνεχίζει δυναμικά τις προσπάθειες, αφ' ενός για την συνεχή αναβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών και αφ’ ετέρου για την υλοποίηση του προγράμματος υποστηριζόμενης-ημιαυτόνομης διαβίωσης. Το πρόγραμμα αυτό περιλαμβάνει την ανέγερση εννέα κατοικιών για τη μελλοντική διαμονή των ατόμων όταν θα έχουν στερηθεί το οικογενειακό τους περιβάλλον. Οι κατοικίες θα λειτουργούν σύμφωνα με τους διεθνείς κανονισμούς υποστηριζόμενης διαβίωσης, με σταθερό προσωπικό καθ' όλο το εικοσιτετράωρο.









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου