Τρίτη 19 Απριλίου 2011

Ιλίου Αθηναγόρας "Τα ουαί του Κυρίου έχουν αποδέκτη όλους μας"

«Όλα αυτά τα ουαί που ακούστηκαν στο Ευαγγέλιο πριν από λίγο, δεν έχουν άλλον αποδέκτη παρά όλους μάς», τόνισε μετά το πέρας της ακολουθίας του Νυμφίου από τον Ιερό Ναό της Ευαγγελιστρίας Ιλίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας.




Εν συνεχεία ο κ. Αθηναγόρας, πρόσθεσε: «Όχι μόνο μια κάστα, μια μερίδα ανθρώπων αλλά όλους μας, που βρίσκονται εγκλωβισμένοι στο κάστρο της θρησκευτικής τους καταξίωσης, όπως οι Φαρισαίοι. Η της άμεσης σχέσης τους με τον Σωτήρα και Μεσσία, όπως οι μαθητές».



«Όλοι αυτοί στο πέρασμα των αιώνων βρίσκονται εγκλωβισμένοι στη μοναξιά τους, στον τρόπο με τον οποίο στήνουν γύρω τους το δικό τους κάστρο, και δεν αφήνουν την συγχωρητικότητα, την αγάπη και την συμπάθεια του Θεού να σπάσει τους τοίχους, να ρίξει τις πολεμίστρες και να αφήσει το πεδίο ελεύθερο σε άμεση σχέση και επαφή με τον Θεό και τους ανθρώπους», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτη Ιλίου κ. Αθηναγόρας.



Σε άλλο σημείο της ομιλίας ο Μητροπολίτης Αθηναγόρας επεσήμανε, ότι «μην πιστεύουμε ότι τα ουαί είναι ένα ιστορικό κείμενο που ελέχθη για μερικούς μόνο ανθρώπους, λέγεται για τον καθένα από εμάς, που εγκλωβίζεται στην μοναξιά του και αφήνει κλειστή τη πόρτα στους άλλους».



«Αυτά τα ουαί που ακούσαμε έρχονται να χτυπήσουν την καρδιά του καθενός, και να μας απεγκλωβίσουν από το δικό μας κάστρο και από την δική μας μοναξιά. Και να μας οδηγήσουν στο χώρο της Εκκλησίας, στο χώρο της βασιλείας, στο χώρο της Εκκλησιαστικής κοινότητας. Εκεί που οι μοναξιές ενώνονται και αποτελούν κοινωνία», υπογράμμισε επίσης ο κ. Αθηναγόρας.



Κλείνοντας, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως, τόνισε: «Φεύγοντας, ας σκεφτούμε ο καθένας μας αυτά τα ουαί! Γιατί ο Κύριος χτυπάει την πόρτα της καρδιάς μας, για να σπάσει του καθενός την μοναξιά και να την ενώσει με την δική του απειρότητα και αιωνιότητα.»

http://www.romfea.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=7886%3A-q-q&catid=13

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου