Σάββατο 13 Αυγούστου 2011

Η κάρτα του πολίτη, από άλλη οπτική γωνία.

Δεν θα μπω στην διαδικασία να αναφέρω τα αρνητικά ή τα τυχόν θετικά της κάρτας του πολίτη, ως προάγγελο του αντίχριστου ή της νέας τάξης πραγμάτων.
Το πνεύμα της ορθοδοξίας.
 θα αναφερθώ όμως στο πιο είναι το πνεύμα της ορθοδοξίας μας, έναντι όλων αυτών των σκέψεων. Η ραχοκοκαλιά της πίστεως μας είναι το «ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ» . Στο λεγόμενο εσχατολογικό μέρος αναφέρουν οι πατέρες το έξεις …
Προσδοκώ ανάστασιν νεκρών.Και ζωήν του μέλλοντος αιώνος.
 Δηλαδή η εσχατολογία της εκκλησίας μας δεν περιέχει μέσα ούτε δεινά , ούτε τρόμο, ούτε θλίψη. Αντίθετα δίνει ελπίδα και χαρά.
Ποιοι δημιουργούν τον φόβο και τον τρόμο;
Την τρομοκρατία και τα φοβικά σύνδρομα τα αντιμετωπίζει ορθόδοξη  η εκκλησία από τον προτεσταντικό χώρο και από την ρωμαιοκαθολική εκκλησία. Οι μεν πρώτοι για να έχουν την συνοχή των μελών τους, οι δεύτεροι για να μην τους φεύγουν οι χριστιανοί προς τον προτεσταντισμό. Αυτό στον Ελλαδικό χώρο επεκτάθηκε μετά την επανάσταση του 1821, όπου Ιησουιτικά τάγματα ήρθαν στην νεοσύστατη Ελλάδα να μας <<ευαγγελίσουν>> . Γόνιμο έδαφος βρήκαν αυτές οι ιδεολογίες  ιδιαίτερα μετά το σχίσμα του παλαιού και του νέου ημερολογίου. Οι ηγέτες των ομάδων αυτών αφού είχαν αποκοπεί από την αλήθεια, την μια αγία καθολική και αποστολική  εκκλησία, για να διατηρήσουν την συνοχή των οπαδών τους έπρεπε να τους τρομοκρατήσουν.     
Άλλο οπαδοί άλλο πιστοί.
 Η εκκλησία του Χριστού η οποία απευθύνεται σε πιστούς και όχι οπαδούς δεν έχει ανάγκη τρομοκρατίας , τα ιερά μυστήρια ελκύουν τους πιστούς μέσα από την πνευματική τους ζωή.  Τα τελευταία είκοσι χρόνια δύστυχος και εκπρόσωποι της επίσημης εκκλησίας μπήκαν στον πειρασμό της προτεσταντικής εσχατολογίας.   Φλυαρούν περί του τέλους ή της νέας τάξης πραγμάτων, φτάνοντας σε σημεία γραφικότητας. Αναφέρονται σε καταξιωμένους γέροντες όπως ο π. Παΐσιος και δημιουργούν εντυπωσιακές ερμηνείες. Ξεχνάνε ότι η αλήθεια αποφαίνεται από την σύνοδο και βιάζονται να ερμηνεύσουν τις προφητείες.
Περιστατικά εσχατολογικά.
 Να θυμηθούμε το δυστύχημα στο Τσερνομπίλ τι είχαν πει για τις σφραγίδες της αποκαλύψεως και ότι μεχρι το 2000 θα έρθει το τέλος του κόσμου!!! Να θυμηθούμε το γραμμωτό σύστημα στα προϊόντα, όπου νουθετούσαν τον κόσμο να μην αγοράζει τέτοια προϊόντα. Βέβαια αφού δεν ακούσαμε να πεθαίνει κανείς από την πείνα, υποθέτουμε ότι και αυτοί οι <<πύρινοι ρήτορες>> έφαγαν κανονικά…
Γιατί όχι και αυτά!!!
Μα τελικά αν θα μπαίναμε στην σκέψη να δούμε τι μας περιβάλει ως νέα τάξη πραγμάτων θα καταλήγαμε ίσως ότι η κάρτα του πολίτη είναι το μικρότερο δεσμωτήριο, μπροστά σε άλλα που έχουμε είδη δεχτεί και έχουμε κάνει τρόπο ζωής. Σταχυολογώντας θα αναφερθώ σε μερικά από αυτά. Η συγκέντρωση των ανθρώπων σε πόλεις είναι για να τους ελέγχουν καλύτερα. Η τηλεόραση λειτουργεί ως χώρος πλύσεως εγκεφάλου. Από τα κινητά τηλέφωνα, μας εντοπίζουν, όπως και ακούν τα πάντα. Το ιντερνέτ με την σειρά του έχει την ίδια δυνατότητα έλεγχου. Οι κάμερες στους δρόμους μας παρακολουθούν. Το Α.Φ.Μ. , το Α.Μ.Κ.Α., το κτηματολόγιο, έχουν σαν αποτέλεσμα να γνωρίζουν τι έχουμε και τι όχι… Αυτό σημαίνει σύμφωνα με τους κατά καιρούς ερμηνευτές, σημαίνει  ότι πρέπει να πετάξουμε τα κινητά, να μην περνάμε από δρόμους με κάμερες πετάξουμε όλες τις ταυτότητες, να  μην μπαίνουμε στο ιντερνέτ, να μην βλέπουμε τηλεόραση, να φύγουμε από τις πόλεις και άλλα πολλά. Μήπως τα έχουν κάνει αυτοί που αφορίζουν εύκολα το κάθε τι; Δεν νομίζω…
Το ήθος των πρώτων χριστιανών.
 Ήταν  αυτό το ήθος των πρώτων χριστιανών ή των απολογητών πατέρων ; ΟΧΙ αντίθετα είχαν ισχυρή παρουσία στην κάθε κοινωνική εκδήλωση και με αυτό τον τρόπο έκαναν ιεραποστολή!!! Αλωμένοι άγιαζαν τον τόπο που πατούσαν και του έδιναν ένθεη ροπή. Πρώτος διδάξας είναι ο ίδιος ο Χριστός μας, ο οποίος τον σταυρό από φονικό εργαλείο το μεταμόρφωσε σε όπλο κατά του διαβόλου.
Συμπερασματικά.
Ο Χριστός μας ως ο καλός ποιμήν, είναι αυτός που θέλει να μας σώσει όλους. Η σύνοδος της εκκλησίας είναι η πυξίδα μας στους δύσκολους αυτούς καιρούς που ζούμε. Δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα όταν έχουμε θεό στη ζωή μας, ίσως αυτοί που δημιουργούν ταραχή, να μην έχουν εμπιστοσύνη στο θεό ή επειδή δεν μπορούν να αρθρώσουν έναν εκκλησιαστικό λόγο, αποδίδονται σε απειλές, πουλάει ο φόβος.
Αντί να παριστάνουμε τους υπερασπιστές του χριστιανισμού, ας αποκτήσουμε αγία βιωτή, δεν έχουμε ανάγκη από σύγχρονους σταυροφόρους. Έχουμε αληθινό θεό, ο οποίος δεν πουλάει, αλλά αγιάζει και ελεεί !!!
π. Νικόλαος Κοτίνης

1 σχόλιο: