Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011

"Τα ΜΜΕ παρουσιάζουν μια Εκκλησία σκληρόκαρδη"

Με λαμπρότητα τελέστηκε σήμερα Παρασκευή, 16 Σεπτεμβρίου 2011 ο Πανηγυρικός Εσπερινός επί τη εορτή της Μεγαλομάρτυρος Σοφίας και Θυγατέρων, στον Ιερό Ναό Αγίας Σοφίας Ψυχικού.
Στον Πανηγυρικό εσπερινό χοροστάτησε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, συμπροσευχομένου του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου του Οικουμενικού Θρόνου, Ναζιανζού Θεοδώρητου.
Επίσης συγχοροστάτησαν ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Πετράκη, Αρχιμ. Ιάκωβος Μπιζαούρτης, καθώς και πλειάδα κληρικών της Ιεράς Αρχιεπισκοπής.
Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια του εσπερινού, τέθηκαν προς προσκύνηση ιερά λείψανα που φυλάσσονται στον Ιερό Ναό.
Ο Αρχιεπίσκοπος στην ομιλία του, μεταξύ άλλων τόνισε: «Πρέπει να ξέρετε ότι δεν είναι αλήθεια ότι η Εκκλησία μας, δεν πληρώνει τους φόρους που της αναλογούν».
«Τα ΜΜΕ παρουσιάζουν μια Εκκλησία σαν μια μάνα σκληρόκαρδη, η οποία δεν πληρώνει και κρατά τα χρήματα της, στα σεντούκια και δεν βοηθάει τον κόσμο», πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.
Εν συνεχεία ο Μακαριώτατος, ανέφερε ότι «η Εκκλησία πρέπει να ξέρετε ότι πληρώνει πάρα πολλούς φόρους, όχι όμως για τους ναούς και τα ιδρύματα της, το οποίο είναι αυτονόητο».
«Θέλω να ξέρετε ότι αυτή είναι η αλήθεια. Η Εκκλησία είναι η τροφός του Γένους, έδωσε, δίνει και πάντα θα δίνει. Έτσι και αυτή την ώρα είναι έτοιμη, όλα αυτά που διαθέτει να τα δώσει για τα παιδιά της», πρόσθεσε ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας.
Κλείνοντας όμως ο Αρχιεπίσκοπος τόνισε: «Θα διαθέσουμε τα πάντα υπό έναν όρο: Να υπάρχει έλεγχος, να πάνε τα χρήματα εκεί που πρέπει, εκεί που υπάρχει αληθινή ανάγκη και όχι σε μαύρες τρύπες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου