Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2012

Η μετάνοια θα σώσει τον κόσμο. Το οδοιπορικό μας στο Άγιον Όρος



Μια επίσκεψη στο Άγιον Όρος είναι, για τους περισσότερους, εμπειρία ζωής. Σχεδόν όλοι όταν παίρνουν το δρόμο της επιστροφής δίνουν υπόσχεση στον εαυτό τους ότι κάποτε θα επιστρέψουν.

 Και οι περισσότεροι τηρώντας την υπόσχεσή τους επιστρέφουν για να ζήσουν αυτή την τόσο διαφορετική εμπειρία της παραμονής στο Άγιον Όρος.

Η πολιτιστική κληρονομιά του Αγίου Όρους δεν περιορίζεται μόνο στα θαυμάσια αρχιτεκτονήματα και τα μοναδικά κειμήλια των ιερών μονών, σκητών και κελιών αλλά εκτείνεται και στο απαράμιλλο και επίσης μοναδικό φυσικό περιβάλλον, το τοπίο που περιβάλλει τις ιερές μονές.

 Η Αθωνική πολιτεία διαθέτει ένα παρθένο και μοναδικού κάλους φυσικό περιβάλλον με κυριότερο χαρακτηριστικό τα οικοσυστήματα με την μεγάλη ποικιλία φυτών, όπου ποτέ δεν υπήρξε αδικαιολόγητη ανθρώπινη παρέμβαση. Μέσα σε αυτό το περιβόλι, ο ορθόδοξος μοναχισμός δίνει ομολογία ζωής.

 Η Παναγία είναι ο πραγματικός οικοδεσπότης και ο χριστιανός αποκομίζει πλούσια πνευματική εμπειρία.

 Μια λέξη ακούγεται από τους ευλογημένους πατέρες προς εμάς, ΜΕΤΑΝΟΙΑ μόνο από αυτή την οδό θα περάσουμε τα προβλήματα μας, ως πρόσωπα ως έθνος, ζωή πνευματική, ένα αγκάλιασμα Χριστού. Καλή μετάνοια λοιπόν και με το καλό να ξανά πάμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου