Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2012

Λίγοι Τρελοί κι Ονειροπόλοι...

Τα τελευταία δυο χρόνια προσπαθούν μας επιβάλουν να πιστέψουμε ότι ο μονόδρομος των μνημονίων είναι η μόνη ελπίδα σωτηρίας μας, ότι το πρόβλημα της χώρας είναι μόνο οικονομικό , ότι οι αριθμοί και η κακή διαχείριση αυτών.  Για να γίνουμε, «σοβαρό» κράτος ,λένε, πρέπει να γίνουμε πειθαρχημένοι και αποτελεσματικοί σαν τους Βορειο-Ευρωπαίους ή ανταγωνιστικοί σαν τους Κινέζους και για να επιβιώσουμε στο νέο Παγκόσμιο χωριό πρέπει να είμαστε ο,τιδήποτε άλλο από αυτό που…είμαστε! Αλλά είμαστε μικροί για να αντιδράσουμε, το χρέος μας είναι τεράστιο, ασήκωτο για να το πολεμήσουμε, ότι «δεν παράγουμε τιποτα(;)» , οι άλλοι είναι υπερδυνάμεις, είναι οι Αγορές κι εμείς ολίγιστοι νάνοι; Εμείς είμαστε λίγοι; «Τύχη μας είχε πάντοτε όλιγους» μου λέει ο Μακρυγιάννης «θηρία πέφτουν να μας φάνε, αλλά μένει η μαγιά». Σε αυτή τη φράση ο αναλφάβητος ήρωας του ’21 συνοψίζει όλο το νόημα του να είσαι Ελλην. Η Ελλάδα θα μου πείτε, είναι η κοιτίδα των επιστημών και το λίκνο της λογικής. Σωστό, αλλά οι Ελληνες μελέτησαν το «Λόγο» για να μπορούν να πράξουν το παρά-«Λογο»! Να αντιστρέφουν τους όρους και τους μονόδρομους, να αμφισβητούν αυτό που οι άλλοι θεωρούν δεδομένο και «Λογικό». Τον Κόσμο όμως δεν τον αλλάζουν οι πολλοι «Λογικοί» κι οι υπάκουοι, ούτε οι ακόμη περισσότεροι δεισιδαίμονες και «ρεαλιστές», αλλά οι λίγοι Τρελοί κι Ονειροπόλοι.
Ναι είμαστε λίγοι, γίναμε πολλοί και θα γίνουμε περισσότεροι, γιατί το φώς δεν χρειάζεται να σε πείσει για τίποτα, απλώς είναι εκεί! Το ίδιο κι η πραγματικότητα!Η ελευθερία όμως είναι δύσκολη, πρέπει να αγωνιστείς γι αυτή, πρέπει να στύβεις το κεφάλι σου κάθε μέρα, να προσπαθείς κάθε λεπτό για να γίνεις καλύτερος, να κάνεις λάθη, να αποφασίζεις για τη ζωή σου να φτάνεις το όνειρο σου..τα όνειρα σου.. Τελικά είμαστε Πολλοί, γιατί είμαστε Αρκετοί. Οταν Αμφισβητούμε τότε Πράττουμε, οταν Υπακούμε Δεν Πράττουμε. Ελληνας είναι όποιος Αμφισβητεί κι οι «ολίγοι» πιστοί Ελληνες αρκούν για όλο τον κόσμο, γι άλλη μια φορά στην Ιστορία.

Η ελευθερία όμως είναι δύσκολη, πρέπει να αγωνιστείς γι αυτή, πρέπει να στύβεις το κεφάλι σου κάθε μέρα, να προσπαθείς κάθε λεπτό για να γίνεις καλύτερος, να κάνεις λάθη, να αποφασίζεις για τη ζωή σου να φτάνεις το όνειρο σου..τα όνειρα σου.. Τελικά είμαστε Πολλοί, γιατί είμαστε Αρκετοί. Οταν Αμφισβητούμε τότε Πράττουμε, οταν Υπακούμε Δεν Πράττουμε. Ελληνας είναι όποιος Αμφισβητεί κι οι «ολίγοι» πιστοί Ελληνες αρκούν για όλο τον κόσμο, γι άλλη μια φορά στην Ιστορία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου