Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2010

Η ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ

Αγαπητά μας παιδιά...




Με έκδηλη την χαρά και τον ενθουσιασμό στα πρόσωπά σας, με ανανεωμένες τις ψυχικές και σωματικές δυνάμεις σας, αλλά και με νέα διάθεση και δίψα για περισσότερη μάθηση και απόκτηση γνώσεων, επιστρέφετε  στα Σχολεία για το ξεκίνημα της νέας εκπαιδευτικής χρονιάς.



Η νέα σχολική χρονιά εκφράζεται με τρεις βασικές αρχές· εργασία, μάθηση και προσευχή. Η σωστή αξιοποίηση του χρόνου θα επιφέρει και τα σωστά αποτελέσματα. Χωρίς όρεξη για δουλειά, μάθηση και προσευχή στον Θεό δεν λειτουργεί ο εσωτερικός σας κόσμος ούτε αυξάνονται οι διανοητικές και ψυχοσωματικές ικανότητές σας.



Όλοι θα έχετε διαπιστώσει ότι η ζωή μας χρονομετράται διαρκώς. Παντού υπάρχουν ρολόγια για τη χρονομέτρηση της κάθε μιας στιγμής. Στα παλιά χρόνια υπήρχε μόνο ένα ρολόϊ σε κάθε χωριό, και όπου δεν υπήρχε, το είχε αντικαταστήσει η καμπάνα της Εκκλησίας. Με το χτύπημα της καμπάνας πήγαιναν οι άνθρωποι στις καθημερινές εργασίες τους, αλλά και τα παιδιά στο Σχολείο. Σήμερα, παρόλο που έχομε παντού ρολόγια, κάνομε μεγαλύτερη κατάχρηση του χρόνου. Πολλοί από εμάς μένουν άπρακτοι, αφού θέλουν να «σκοτώσουν» όπως λένε τον χρόνο τους. Άλλοι πάλι προσπαθούν να τον εκμεταλλευτούν για να πλουτίσουν με υλικά μόνο αγαθά, μια και ο χρόνος γι’ αὐτούς είναι μόνο «χρήμα».



Η Εκκλησία όμως μας υπενθυμίζει ότι ο χρόνος είναι ιερός και μας δόθηκε από τον Θεό για εργασία και προσευχή και όχι να τον σπαταλάμε άσκοπα. Μας διδάσκει ότι πρέπει να αξιοποιούμε δημιουργικά τον χρόνο μας για μάθηση και γνώση και να ιεραρχούμε σωστά τις ανάγκες της ζωής.



Με την ευλογία του Αγιασμού, και τη φώτιση του Τριαδικού Θεού, εύχομαι να αξιοποιήσετε κατά τον καλύτερο τρόπο τη φετινή σχολική χρονιά, δημιουργικά, επιτυχημένα και προσευχητικά.



Να ζήσετε την χαρά της επιτυχίας, να νιώσετε την παρουσία του Θεού στη ζωή σας και να δείτε τους κόπους σας να ανταμείβονται δίκαια. Να σέβεσθε τους Γονείς, τους Καθηγητές και τους συμμαθητές σας. Τότε όλοι θα σας σέβονται, θα σας υπολογίζουν και θα σας βοηθούν. Τότε θα χρονομετράται η κάθε σχολική χρονιά ως ένα ακόμη σκαλοπάτι επιτυχίας στη ζωή σας.