Κυριακή 20 Μαρτίου 2011

Οι ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις επαληθεύουν τα προφητικά λόγια σοφών αγίων γερόντων

Ο τόπος αυτός που λέγεται Ελλάδα ήταν και παραμένει πάντα η ευλογημένη γη του Χριστού.
Ως εκ τούτου θα διαπιστώσετε καλοί μου Χριστιανοί πολύ σύντομα το πόσο έξω θα πέσουν στις δυσοίωνες προβλέψεις τους οι διάφορες Κασσάνδρες. Τα κάθε λογής κοράκια και οι κερδοσκόποι βύθισαν τη χώρα στην απόγνωση και απελπισία. Αλλά έρχονται καλές ημέρες γιατί ο Κύριός μας, όπως λέγει σοφός γέροντας ασκητής, «έστειλε ένα πακέτο με διάφορα δώρα για τον τόπο αυτό. Θα βρεθούν ορυκτέλαια και θα κάνουν τη χώρα να γίνει ένας Παράδεισος. Θα ανοίξουνε δουλειές για να μπορεί ο κόσμος να δουλέψει. Τώρα ο ουρανός δίνει πολλές λύσεις και πολλά δώρα».

Η αποστασία των Ελλήνων από τον τριαδικό Θεό θα λάβει τέλος και οι πρωτεργάτες αυτής αξιωματούχοι κυβερνώντες και μη αλλά και ψευτο-ηγεμόνες της σειράς θα ρεζιλευτούν σ’ ολάκερη την οικουμένη και θα έχουν το τέλος των καθεστώτων της αθεΐας (βλ. Ρωσία και Ρουμανία).

Ας θυμηθούμε τα σοφά λόγια του οσίου γέροντα Αγιορείτη Παϊσίου που συνήθιζε να λέγει πως «από το κακό που επικρατεί σήμερα θα βγει μεγάλο καλό»!

Εκείνος, καλοί μου χριστιανοί θλιβόταν όταν έβλεπε ακόμη και πνευματικούς ηγέτες να θέτουν προτεραιότητα στη ζωή τους την προσωπική τακτοποίησή τους και να βάζουν σε δεύτερη μοίρα τα θέματα της πατρίδας. Όμως, ήταν πολύ αισιόδοξος γιατί έβλεπε πως η τιμωρία της αποστασίας των Ορθοδόξων Χριστιανών έφθασε στο τέλος της και πως το σχέδιο του Θεού εμπεριείχε πλέον την ενδυνάμωση της Ορθόδοξης Εκκλησίας σε ολάκερη την Οικουμένη.

Κεντρικός άξονας της επαναφοράς και επικράτησης της τριαδικής αλήθειας, σύμφωνα με όσα επεσήμανε τότε ο σοφός γέροντας θα είναι η Ορθόδοξη Ελλάδα . Και γι’ αυτό στεναχωριόταν που η πολιτική και θρησκευτική εξουσία του τόπου όχι μόνο δεν αντιλαμβανόταν τους κρυμμένους θησαυρούς που διέθετε αλλά αδυνατούσε, όπως και σήμερα να κατανοήσει που οδηγείται η όλη κατάσταση.

Σήμερα λοιπόν που τα λεγόμενα εθνικά ζητήματα βρίσκονται σε τραγική κατάσταση με τους Τούρκους από τη μία να απειλούν και να φοβερίζουν, να αμφισβητούν και να διεκδικούν και τους Σκοπιανούς από την άλλη, αυτά τα ανεμομαζώματα να επιδιώκουν να καταστήσουν το ψεύδος ως αλήθεια διεκδικώντας το όνομα της Μακεδονίας τα λόγια του γέροντα Παϊσίου αποτελούν ελπίδα και παρηγοριά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου